{{alert.message}}

Distributiecentrum is operationeel

dinsdag 30 juni 2020

Distributiecentrum is operationeel



Afgelopen weekend stonden we voor de grootste logistieke operatie sinds de geschiedenis van Groenhart. Vrijdagavond, zaterdag en zondag verhuisden we met collega's ruim 13.000 verschillende artikelen.

Maandagochtend 29 juni heeft Eric Dekker (Hoofd Magazijn) ons nieuwe distributiecentrum officieel geopend! De winkel opent op maandag 13 juli haar deuren.

Wat hebben we hier naar uitgekeken! Ons nieuwe pand op het industrieterrein De Baanstee Noord in Purmerend biedt meer opslagruimte, een gescheiden in- en uitvoer van goederen en kansen om met digitale oplossingen de efficiëntie te verbeteren. Daarmee zijn we voorbereid op de toekomst.

Ambitie
De volgende stap is de overgang naar een Warehouse Management Systeem (WMS). Een nieuw softwarepakket waarin we alle logistieke processen van het magazijn integreren. We starten met het gebruik van scanners bij de inkomende goederen en voice picking bij het verzamelen van uitgaande orders. Dit biedt snelheid en efficiëntie, ook zal dit de kwaliteit van uitleveringen verbeteren. Maar de ambitie gaat verder: een grote wens voor in de toekomst is namelijk het verder automatiseren van het orderproces en het gebruik van rollerbanen. De nieuwe locatie biedt de mogelijkheden hiervoor.

Dubbeldienst
Vanuit Purmerend bevoorraden 7 bussen en 1 vrachtwagen dagelijks onze vestigingen en leveren zij aan klanten in de regio. Tijdelijk leveren we door corona maatregelen in ons huidige magazijn maar 1x per dag. De nieuwe locatie biedt veel meer ruimte. Zo spoedig als mogelijk gaat de dubbeldienst weer over op een tweemaal daagse levering. We houden je op de hoogte.

Verhuizing winkel Purmerend
Vanaf maandag 13 juli openen wij onze deuren aan de Polderweg 2, slechts 500 meter verderop. De nieuwe winkel is nog groter, heeft een uitgebreider assortiment en is voorzien van een Come&Go 24h afhaalbox.

Foto's voorgang bouw
Benieuwd naar de vorderingen van de bouw van ons nieuwe hoofdkantoor?

BEKIJK DE FOTO'S VAN DE VOORTGANG

 

Laatste nieuws

Meer nieuws